lauantai 1. marraskuuta 2014Huoneiden tilajako ei yli sata vuotta vanhoissa torpissa ole aina kovinkaan hyvin sovitettavissa nykypäivän tarpeille. Siksi ratkaisuissa joutuukin tekemään paljon kompromisseja saadakseen tilat sekä toimiviksi, että esteettisesti miellyttäviksi. 
Tämä näkymä on keittiöstä, joka pitkällä ja kapealla muodollaan pois sulkee sen, että minkäänlaista ruokaryhmää sinne olisi mahdollista sijoittaa. Ainoa varteenotettava vaihtoehto olisi ollut luopua puuhellasta peruskorjauksen yhteydessä,  mutta sitä mahdollisuutta ei edes vakavasti harkittu.


Siispä ruokailuryhmä sijoitettiin olohuoneen puolelle. Keittiöön valittiin keltainen värimaailma sen sovittamiseksi tämän 70-lukulaisen ruokaryhmän sävyihin ja päinvastoin.


Kokonaisuuteen kuuluu alunperin neljä tuolia, mutta pienten puitteiden vuoksi on mahdollista käyttää vain kahta kerrallaan ja tarvittaessa saada lisäpaikkoja pikkujakkaroilla.


Tämä selkeälinjaisen harmoninen ruokaryhmä on mahdollisesti Askon tuotantoa ja oletettavasti vuodelta 1978, mutta saattaa hyvin olla vanhempikin.


Hillityn ajaton muotoilu toimii rauhoittavana elementtinä ja pelkistetetyt linjat sekä selkeä värimaailma on helppo saada sopeutumaan lähes millaiseen ympäristöön tahansa. Aikansa halpatuotanto on tämän päivän maailmassa monesti arvossaan. Toisin sanoen ennen tehtiin kunnollista ja kestävää, unohtamatta estetiikan tuottaman mielihyvän taspainottavaa vaikutusta.

3 kommenttia:

 1. Ihanat keltaiset ja tosi kiva tuo vinyylijakkara. Oletko itse tehnyt? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista :) Jakkaroita olen tehnyt useampiakin kappaleita eri väreissä. Tässä tarinassa esiintyneen keltaisen lisäksi on tullut nikkaroitua vihreä, punainen ja pari mustaa. Kauniita ja käytännnöllisiä. Hyviä lisäistuimia jos on enemmän väkeä kylässä.

   Poista
 2. Lupaavanoloinen ploki sulla. Jään kyttäämään väripläjäytyksiä. Niin ja syötävän sulkku köökki!

  VastaaPoista